Za daljšo življenjsko dobo vaših čevljev!

Za Peter Wagner čevlje uporabljamo samo najboljše materiale, toda tudi najboljše materiale moramo vzdrževati. Naprej čevlje očistite in jih nato še zaščitite.

Pred prvim nošenjem

Preden prvič zapustite hišo, je potrebno vaše nove čevlje dobro zaščititi z našim Power Protector-jem, to bo pomagalo zaščititi čevlje pred vlago in umazanijo. Poleg tega lahko usnje nato enostavneje čistite, saj se umazanija nabira na površini in ne prodre v vlakna.

V primeru globlje umazanije

Globljo umazanijo lahko očistite z mlačno vodo, milom in ščetko. Usnje se mora po tem zelo dobro posušiti. Strogo prepovedano je sušenje s sušilcem za lase, na radiatorju ali izpostavljanje direktnemu soncu.

Nega in zaščita

Vsako vrsto usnja je potrebno negovati na svoj način. Spodaj je za vsako vrsto usnja opisano, kako ga lahko negujete.

  • Gladko usnje: za nego tega usnja nanesete na čevelj posebno negovalno kremo in pustite približno 10 minut. Nato polirajte z mehko krpo ali ščetko. Za gladko usnje vam priporočamo našo kremo, da bo usnje obdržalo svoje lastnosti.

  • Semiš je najbolje čistiti s ščetko, priporočamo gumijasto ščetko. Po ščetkanju priporočamo, da zaščitite čevlje z našo Power Protector kremo.

  • Lakirano usnje: lakirano usnje zaradi svoje zaprte površine ne potrebuje impregnacije. Sčasoma lahko nastanejo razpoke zaradi pregibanja usnja, zato priporočamo našo zaščito za lakirano usnje.

  • Odprti čevlji: tudi za sandale in druge odprte čevlje imamo namig za nego! Za čiščenje naših sandal uporabljajte čistilni losjon, ki dezinficira in čisti usnje. Poleg tega sandalom podari še prijeten vonj.

Tudi naši čevlji potrebujejo premor.

Povprečno noge izločijo četrt litra znoja na dan in vse to usnje vpije. Da usnje to tekočino izloči, porabi dvakrat več časa kot za vpijanje. Zato čevlje menjujte vsak dan (en dan uporabe in en dan premora).

Vse izdelke Peter Wagner za nego lahko najdete v naši spletni trgovini.

Na vrh