Tukaj najdete najbolj pogosta vprašanja naših strank. Če odgovora na svoje vprašanje kljub temu ne najdete, nas preprosto pokličite na 02 450 21 88 ali nam pošljite povpraševanje. Odgovorili Vam bomo v čim krajšem času.

Kako pravilno preizkusiti?

Pomembno je, da ima stopalo dober oprijem in da je dovolj prostora, da se lahko prsti prosto gibljejo. Čevljev ne preizkusite samo sede, ker se stopalo pri hoji razteza. Prsti se ne smejo dotikati čevlja in morajo imeti 3-5 mm prostora! Umazanih ali nošenih čevljev ne menjamo, prosimo za razumevanje.

Zakaj pri Peter Wagner čevljih ni vmesnih velikosti?

Zaradi posebne oblike čevljev Peter Wagner niso potrebne vmesne velikosti. Čevelj pri peti dobro drži, vseeno pa ima dovolj prostora za prste. Razlika med številkami (npr. 40-41) je 5-6mm.

Katero velikost izbrati?

Ko prvič naročite, se držite velikosti vaših zadnjih čevljev. Če niste popolnoma prepričani, si pomagajte s Peter Wagner tabelo.

Peter Wagner velikosti   35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Angleške velikosti 3 4,4½ 5 5½,6 7,7½ 8 8½,9 10,10½ 11 11½,12 12½,13

Polovičnih številk ne proizvajamo, ker mora biti velikost pri prstih večja. Čevlji Peter Wagner odlično sedejo pri peti. Že na začetku nošenja so zelo mehki in elastični.

Da se boste pravilno odločili, imate pri vsakem čevlju informacijo o širini in višini pri prstih.

Nart: normalen do visok Nart: normalen do visok
Širina: normalna do široka Širina: normalna do široka
Tudi za lastne vložke Tudi za lastne vložke
Kakšen je "vodotesen čevelj"?

"Vodotesen" ne pomeni, da ne prepušča vode. Čevelj je lahko popolnoma vodoodporen le po posebnih postopkih nege (impregnacija). Bolj kot je usnje mehko, bolj prepušča vodo. Goveje usnje ima bolj gosto strukturo, zato manj prepušča vodo.

Lahko svoje čevlje čistim z vodo?

Seveda! Svoje čevlje lahko čistite z mlačno milnico in lahko jih ščetkate z mehko ščetko. Potem morate čevlje počasi posušiti izven dosega direktne svetlobe ali direktne toplote.

Ali je losovo usnje zelo vodotesno?

Ne, losovo usnje je zelo mehko, zato tudi udobno za nošenje. Delamo s posebnim hidrofobnim losovim usnjem, ki je bolj vodotesno. Za še boljšo vodotesnost priporočamo redno impregnacijo.

Kateri čevlji so primerni za ortopedske vložke?

Vsi, ki imajo možnost menjavanja vložkov. Če imate tanek vložek, je to možno tudi pri čevljih, ki nimajo možnosti menjavanja vložka. Paziti morate, da imajo prsti še vedno dovolj prostora.

Zakaj se lahko naši čevlji včasih razbarvajo?

Naši čevlji so narejeni iz najboljšega usnja, kar pomeni, da v našem usnju ni kemijskih substanc. Lahko se tudi razbarvajo, če imamo mokra stopala. Pomoč: čevlje namažite s kisom, znotraj jih obložite s kuhinjskim papirjem. Pustite, da se posušijo, ko so suhi, jih impregnirajte ali jih posprejate z lakom za lase.

Veliko modelov ima šive, ali se ti šivi čutijo znotraj?

Ne, šivi so le modni detajl. Skoraj vsi so polnjeni z ovčjim usnjem, zato dobro prepuščajo zrak.

Kateri čevlji so primerni za diabetike?

Čevlji z mehkim usnjem brez notranjih šivov s trdim podplatom (modeli dansko iz losovega usnja).

Kaj je napa usnje?

Napa usnje, tudi gladko usnje, je vsaka vrsta usnja, ki ima hrapavo stran navzven obdelano - ne glede na to, kako močno ali naravno hrapava je koža živali. Telečje usnje ima zelo plosko hrapavost. Losovo usnje je bolj hrapavo. Zgornja plast je vedno "gladko usnje". Usnje je gladko, lahko mat ali svetleče, in mehko.

Nastavitve piškotkov

Da bi vam zagotovili najboljšo možno storitev, uporabljamo piškotke, za katere je potrebno soglasje. Izbiro lahko kadar koli prilagodite. Nadaljnje informacije o pravni podlagi in vaših pravicah kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, najdete v naši izjavi o varstvu podatkov .

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh