Tukaj najdete najbolj pogosta vprašanja naših strank. Če odgovora na svoje vprašanje kljub temu ne najdete, nas preprosto pokličite na 02 450 21 88 ali nam pošljite povpraševanje. Odgovorili Vam bomo v čim krajšem času.

Kako pravilno preizkusiti?

Pomembno je, da ima stopalo dober oprijem in da je dovolj prostora, da se lahko prsti prosto gibljejo. Čevljev ne preizkusite samo sede, ker se stopalo pri hoji razteza. Prsti se ne smejo dotikati čevlja in morajo imeti 3-5 mm prostora! Umazanih ali nošenih čevljev ne menjamo, prosimo za razumevanje.

Zakaj pri Peter Wagner čevljih ni vmesnih velikosti?

Zaradi posebne oblike čevljev Peter Wagner niso potrebne vmesne velikosti. Čevelj pri peti dobro drži, vseeno pa ima dovolj prostora za prste. Razlika med številkami (npr. 40-41) je 5-6mm.

Katero velikost izbrati?

Ko prvič naročite, se držite velikosti vaših zadnjih čevljev. Če niste popolnoma prepričani, si pomagajte s Peter Wagner tabelo.

Peter Wagner velikosti   35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
Angleške velikosti 3 4,4½ 5 5½,6 7,7½ 8 8½,9 10,10½ 11 11½,12 12½,13

Polovičnih številk ne proizvajamo, ker mora biti velikost pri prstih večja. Čevlji Peter Wagner odlično sedejo pri peti. Že na začetku nošenja so zelo mehki in elastični.

Da se boste pravilno odločili, imate pri vsakem čevlju informacijo o širini in višini pri prstih.

Nart: normalen do visok Nart: normalen do visok
Širina: normalna do široka Širina: normalna do široka
Tudi za lastne vložke Tudi za lastne vložke
Kakšen je "vodotesen čevelj"?

"Vodotesen" ne pomeni, da ne prepušča vode. Čevelj je lahko popolnoma vodoodporen le po posebnih postopkih nege (impregnacija). Bolj kot je usnje mehko, bolj prepušča vodo. Goveje usnje ima bolj gosto strukturo, zato manj prepušča vodo.

Lahko svoje čevlje čistim z vodo?

Seveda! Svoje čevlje lahko čistite z mlačno milnico in lahko jih ščetkate z mehko ščetko. Potem morate čevlje počasi posušiti izven dosega direktne svetlobe ali direktne toplote.

Ali je losovo usnje zelo vodotesno?

Ne, losovo usnje je zelo mehko, zato tudi udobno za nošenje. Delamo s posebnim hidrofobnim losovim usnjem, ki je bolj vodotesno. Za še boljšo vodotesnost priporočamo redno impregnacijo.

Kateri čevlji so primerni za ortopedske vložke?

Vsi, ki imajo možnost menjavanja vložkov. Če imate tanek vložek, je to možno tudi pri čevljih, ki nimajo možnosti menjavanja vložka. Paziti morate, da imajo prsti še vedno dovolj prostora.

Zakaj petni del v čevlju ni v celoti obdelan s krznom?

Ker poskrbi za optimalno izolacijo, vam čevelj, ki je v celoti podložen s krznom, slabo oprijema peto. Peta ni podložena s krznom, da vam ne zdrsne iz čevlja, ampak, da peta ostane trdno v čevlju.

Zakaj se lahko naši čevlji včasih obarvajo?

Naši čevlji so narejeni iz najboljšega usnja, kar pomeni, da v našem usnju ni nobenih kemičnih snovi, kot so azo barvila, PCP, krom VI ali formaldehid. V redkih primerih se lahko zgodi, da zlasti temne barve lahko puščajo barvo pri čevljih, ki nimajo podloge. Barve so zdravju neškodljive - vse modele čevljev izdelujemo po strogih evropskih zahtevah. Vzroki za razbarvanje so lahko odvečna barva (zlasti pri črnih, modrih in rjavih čevljih), mokrota od zunaj ali vlažna stopala, jemanje zdravil ali nošenje podpornih nogavic, saj se v nogah kopiči toplota.

Mnogi modeli imajo vidne šive na zunanji strani. Se te lahko čutijo tudi v notranjosti čevlja?

Ne, to je samo modni detajl, skoraj vsi modeli so podloženi s kozjo kožo.

Kaj je napa usnje?

Napa usnje, tudi gladko usnje, je vsaka vrsta usnja, ki ima hrapavo stran navzven obdelano - ne glede na to, kako močno ali naravno hrapava je koža živali. Telečje usnje ima zelo plosko hrapavost. Losovo usnje je bolj hrapavo. Zgornja plast je vedno "gladko usnje". Usnje je gladko, lahko mat ali svetleče, in mehko.

Kje se proizvajajo udobni čevlji Peter Wagner?

Vsi naši čevlji so izdelani v Evropi. Večina je izdelana neposredno v Avstriji ter v sosednjih državah: Švici, Italiji, Češki republiki in Madžarski.

Kako poteka postopek naročanja in kaj pomeni "testiranje brez tveganja"?

Naročite Peter Wagner pohodlná udobni čevlji in varno na dom. Čevlje lahko preizkusite v 15 dneh. Če niste zadovoljni, lahko čevlje brezplačno vrnete s priloženo nalepko za vračilo. Poleg tega boste za vsak nov kupljen model prejeli 2-letno garancijo.

Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh