Prenesi kot PDF

Splošni pogoji poslovanja za podjetje
Peter Wagner d.o.o.
Cesta k Tamu 6, 2000 Maribor
Tel.: 02/450 21 88
servis@peter-wagner.si
www.peter-wagner.si
 1. Splošni pogoji poslovanja

  Splošni pogoji spletne trgovine peter-wagner (spletna trgovina v nadaljevanju) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov1 (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov2 (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah3 (ZEKom-1), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu4 (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami5 (ZVPNPP), Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov6 (ZIsRPS) ter relevantno evropsko zakonodajo.

  S spletno trgovino upravlja podjetje Peter Wagner, posredništvo, trgovina in storitve d.o.o. (skrajšana firma: Peter Wagner d.o.o.), Cesta k Tamu 6, 2000 Maribor, matična številka: 2092271000, davčna številka: SI 10522697 (podjetje je zavezanec za DDV), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi ponudnik oz. prodajalec).

  Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

  Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

  Za dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko številko 02 450 21 88, vsak delovni dan, od ponedeljka do četrtka med 8:00 in 18:00 in v petek med 8:00 in 16:00 uro ali pišete na elektronski naslov servis@peter-wagner.si. Če na vprašanje ne bomo mogli odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

  Kot ponudnik dopuščamo možnost napake pri objavljenih opisih ali ceni izdelkov.

 2. Območje veljavnosti

  Splošni pogoji poslovanja urejajo pravna razmerja oz. poslovanje med prodajalcem in naročnikom izdelkov, kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Odstop od splošnih pogojev, ki so javno objavljeni, je mogoč le, če je med strankama pisno dogovorjen. Splošni pogoji veljajo za odposlane pošiljke znotraj teritorija Republike Slovenije.

 3. Naročilo in pogodba o nakupu

  Peter Wagner d.o.o. nudi več možnosti za oddajo naročila in sicer:

  1. Telefon 02/450 21 88
   Pripravite si seznam izdelkov, ki jih želite naročiti, za pomoč uporabite pisno naročilnico, ki je priložena h katalogu in nas pokličite na tel. št. 02 450 21 88. Naročila sprejemamo od ponedeljka do četrtka med 8. in 18. uro in ob petkih med 8. in 16. uro.
  2. Spletna trgovina - www.peter-wagner.si
   Vaše naročilo pa lahko vsak dan v letu, 24 ur na dan, oddate v naši spletni trgovini. Hkrati se lahko prijavite na naše spletne novice in prejemali boste najnovejše ponudbe, ki jih ni v katalogu. Naročilo lahko pošljete tudi neposredno na: servis@peter-wagner.si
  3. Pisna naročila
   Izpolnite pisno naročilnico in jo pošljite po pošti, poštnino smo mi poravnali za vas. Veselimo se vašega naročila.

  Kupoprodajna pogodba je v primeru oddaje naročila po telefonu oz. po pošti sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, razen, če prodajalec kupca, takoj ko je mogoče obvesti, da določenega blaga ni na razpolago ali ga, takoj ko je mogoče obvesti, da naročila ne sprejema (obstoječi dolgovi, mladoletnost,...).

  V primeru oddaje naročila prek spletne trgovine pa je kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca, kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 4. Cene

  Cene izdelkov, ki so objavljene v spletni trgovini, so navedene v EUR in že vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo do preklica oz. do objave novih cen. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Če gre za naročilo na podlagi kataloga, je veljavnost cen iz kataloga opredeljena in razvidna iz kataloga.

 5. Načini plačila

  Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo po predračunu s plačilnim nalogom na račun podjetja;
  • Plačilo s plačilnimi oz. kreditnimi karticami (MasterCard, Visa);
  • Plačilo po povzetju.
 6. Izdaja računa

  Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi natisnjen račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 7. Postopek obveščanja o nakupu

  1. Naročilo
  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

  2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem
  Prodajalec v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Prodajalec kupca v elektronski pošti prav tako seznani o pravici do odstopa, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam v primeru pritožbe.

  Pogodba o nakupu se hrani na sedežu prodajalca in jo lahko prejmete na pisno zahtevo, svojo zahtevo sporočite po pošti na naslov podjetja oz. po elektronski pošti. Sklenjena pogodba bo shranjena v podjetju 12 mesecev po sklenitvi, dostop do pogodbe je možen zgolj v tem časovnem obdobju.

 8. Dobava in strošek pošiljanja

  Prodajalec dobavi naročeno blago v celoti ali v delnih dobavah. Rok za dobavo znaša 15 delovnih dni od prejema naročila, oziroma največ 3 mesece. Prodajalec blago dobavi, če je na razpolago. Če prodajalec v roku 3 mesecev blaga ne more dobaviti, je pogodba razvezana. Prodajalec ne odgovarja, če blaga ni mogel dobaviti. Prodajalec kupca, takoj ko je mogoče, obvesti o dobavi blaga, za katero ne velja 15 dnevni rok, kot tudi o tem, da je pogodba razvezana.

  Strošek pošiljanja blaga znaša 4,95 EUR, ne glede na število dobav iz enega naročila, kar ne velja, če je bilo blago vrnjeno in ponovno poslano zaradi razlogov na strani kupca. Prodajalec pošiljki priloži račun in druge dokumente (garancijski list, navodilo za uporabo, ...), če je s predpisom tako določeno, razen če je kupec listine že prejel. Dejanja ob dobavi, prevzemu blaga lahko za kupca opravi kdorkoli, ki živi na označenem naslovu.

  Stroški pošiljanja znašajo 4,95 EUR. Če je pošiljka dobavljena v več paketih, se plača samo eno poštnino.

 9. Pravica do odstopa

  Kupec lahko v 15 dneh od dneva, ko je prejel blago, sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: servis@peter-wagner.si oz. pisno po pošti. Izjava mora biti nedvoumna, iz katere jasno izhaja, da kupec od pogodbe odstopa. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

  Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

  Kupec vrne blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini nemudoma oz. najkasneje v 15 dneh po obvestilu o odstopu, razen če kupec ni kriv, da je blago uničeno, pokvarjeno ali izgubljeno. V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti izdelek vrne po pošti na naslov prodajalca: Peter Wagner d.o.o., p.p. 304, 2001 Maribor. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno.

  Prodajalec si v primeru vračila blaga, ki bo umazano, poškodovano oz. bo njegova vrednost zmanjšana zaradi ravnanja kupca, ki ni bilo nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja, pridržuje pravico kupcu zaračunati stroške v višini celotnega zneska oz. v višini, ki pomeni dejansko zmanjšanje vrednosti blaga.

  Prodajalec najkasneje v 14 dneh po prejemu vrnjenih izdelkov kupcu vrne že opravljena plačila. Vračilo kupnine bo prodajalec izvedel izključno na transakcijski račun kupca. Kupec je dolžen sporočiti transakcijski račun, na katerega bo prodajalec vrnil kupnino. Kupec se izrecno odpoveduje možnosti vračila kupnine po pošti oziroma v gotovini. Vsi stroški v zvezi z vračilom kupnine bremenijo prodajalca.

  Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Če je kupec neupravičeno vrnil blago, prodajalec poskrbi za hrambo blaga, kupec pa povrne nastale stroške. Kupec vrne blago v originalni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo.

  Izjave, pripombe ali ugovore, ki se tičejo oglaševanja ali pogodbe, sporoči kupec na naslov Peter Wagner d.o.o.. Cesta k Tamu 6, 2000 Maribor ali na telefon 02/450 21 88.

  Izjeme pravice do odstopa od pogodbe: Pravica do odstopa od pogodbe ni v veljavi pri pogodbah o dostavi blaga, ki je izdelano po navodilih stranke ali je nedvoumno prilagojeno osebnim zahtevam stranke. Do tega pride na primer, ko podaljšamo zadrgo ali povišamo peto.

  Vzorčni obrazec za vračilo: Ta obrazec lahko tukaj

 10. Zamenjava izdelkov

  Kupec lahko v roku 15 dni izdelek preprosto vrne in zamenja. Menjava je možna za izdelke, ki niso bili nošeni. Izdelek enostavno zapakirajte v paket in ga pošljite na naš naslov, pomembno je, da nam sporočite, kateri drug izdelek želite. Naročen izdelek vam bomo poslali v najkrajšem možnem času. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nepoškodovan, zapakiran v originalno embalažo, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe, priložite tudi fotokopijo računa. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 11. Reklamacija v primeru stvarne napake in garancija

  Prodajalec odgovarja za napake izdelka in za obveznosti iz garancije v skladu z zakonom. Vrnjeni izdelek bo pregledala reklamacijska služba. O postopku in nadaljnjih korakih boste obveščeni v najkrajšem možnem času, najkasneje v 8 dneh. Prodajalec ne odgovarja za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilni uporabi in vzdrževanju izdelka. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj, izdelke je potrebno vrniti na naslov prodajalca.

  Garancijski pogoji so razvidni iz garancijskega lista, ki ga kupec prejme ob dobavi blaga. Garancija velja 24 mesecev, šteto od datuma izročitve blaga. Servis na podlagi uveljavljanja garancije opravlja prodajalec sam. Prodajalec ni dolžan računati s posebnimi potrebami kupca glede uporabe blaga in ne odgovarja za nastalo škodo zaradi nezmožnosti uporabe blaga. Obraba zaradi uporabe ne more biti razlog za reklamacijo.

 12. Pritožbe in spori

  Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s podajalcem poveže telefonsko 02/450 21 88 ali po elektronski pošti na servis@peter-wagner.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova servis@peter-wagner.si oz. pisno po pošti. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

  Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Prodajalec si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se bodo spori rešili sporazumno in po mirni poti.

  Izvensodno reševanje potrošniških sporov
  Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

  Prodajalec, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na spodnjem spletnem naslovu:

  https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

 13. Varstvo osebnih podatkov

  Več informacij o varstvu osebnih podatkov najdete tukaj.

Zadnja sprememba: 11.12.2023


1 Zakon o varstvu potrošnikov, ZVPot, čistopis dostopen na Ius Info, 04.04.2015.
2 Zakon o varstvu osebnih podatkov, ZVOP-1, čistopis dostopen na Ius Info, 28.07.2007.
3 Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, čistopis dostopen na Ius Info, 14.11.2015.
4 Zakon o elektronskem poslovanju na trgu, ZEPT, čistopis dostopen na Ius Info, 04.04.2015.
5 Zakon o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, ZVPNPP, čistopis dostopen na Ius Info, 01.12.2007.
6 Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, ZIsRPS, čistopis na Ius info, 14.11.2015.

Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh