Usnje in predelava

Usnje je posebej rafiniran naravni izdelek, ki se proizvaja iz živalskih kož. Vsak kos usnja se razlikuje v barvi in strukturi, kar je tudi tipična lastnost kakovostnega usnja.

Usnje ima naslednje lastnosti:

  • je mehko in vzdržljivo,
  • je stabilno, vendar se vseeno razteza,
  • ima dolgo življenjsko dobo,
  • je zračno,
  • in uravnava temperaturo

Naše usnje je nežno strojeno in skrbno obdelano. Tako se obdržijo naravne koristne lastnosti usnja. V procesu izdelave sledimo strogim pravilom za ekološka usnja. Zaradi teh metod biološke obdelave se lahko čevlji prilagodijo temperaturi in vlažnosti Vašega stopala.

Naše naravno usnje izhaja iz kontroliranih živalskih rej in se obdeluje ročno. Za čevlje je nepogrešljivo in nezamenljivo kljub današnji izbiri različnih materialov. Izmed teh materialov je samo usnje tako zračno kot človeška koža.

Obdelujemo naslednja usnja:

Naravno usnje je najmehkejše in najbolj elastično usnje. Usnje je robustno in zelo zračno. Še posebej semiš uravnava klimo v čevlju.

Telečje usnje je primerno za elegantne čevlje, je mehkejše kot kravje usnje in bolj vzdržljivo od losovega usnja. Posebnost je tudi, da je zelo vodoodporno.

Goveje usnje je že desetletja prisotno v obutveni modi. Goveje usnje se lepo oblikuje in zaradi gostih vlaken dobro odbija vodo.

Kozje usnje se zaradi svoje mehkobe običajno uporablja pri izdelavi rokavic. Mi ga uporabljamo pri izdelavi vložkov za naše čevlje.

Ovčja koža je tudi usnje - to usnje je obdelano tako, da se dlaka obdrži. Zato izolira in absorbira veliko vlage. To preprečuje potenje! Primerno je za vložek v čevljih.

Jelenovo usnje je svilnato mehko, edinstveno lahko in čudovito prožno. Zaradi ročno izbrane kakovosti je jelenovo usnje prava usnjena specialiteta.

Jakovo usnje je robustno naravno usnje, idealno za zimske razmere. Nudi dober oprijem, aktivno diha in zaradi svojega izvora iz mongolskega visokogorja dobro prenaša tudi ekstremne vremenske pogoje.

Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh