Podjetje Peter Wagner d.o.o. je podjetje s sedežem v Mariboru, podružnica podjetja Peter Wagner Vertriebsgesellschaft m.b.H, ki se je specializiralo za prodajo udobnih čevljev. Ekskluzivne udobne čevlje ponujamo prek kataloga in spletne strani www.peter-wagner.si. Seveda smo Vam na voljo tudi osebno na naših hišnih sejmih.

Naša ponudba je sestavljena iz kakovostnih modnih čevljev, ki so izdelani v kar najboljši kakovosti po naravnem konceptu v skladu z obliko stopala.

V ponudbo so vključene tri ekskluzivne znamke (HELVESKO, LadySko in dansko), ki odlično povezujejo udobje in privlačen dizajn.

Kronologija 1981

Ustanovitev čevljarske hiše Peter Wagner v Linzu in na Dunaju, Avstrija.

Od takrat pošilja Peter Wagner kataloge na področju Avstrije. Peter Wagner kot specializirana prodaja uspešno orje ledino.

1984

Že po treh intenzivnih letih prvoten sedež postane povsem premajhen. Peter Wagner svoj sedež preseli v center mesta Asten, da je tako še bližje strankam.

1990

Po letih stalne rasti uvedemo nov korak: postanemo gospodarska družba. Žena ustanovitelja, Margarete Wagner, postane solastnica - in prinese svež pogled na dizajn, trend in barve.

1992

Začetki obsežne prodaje udobnih čevljev z uspešnima lastnima znamkama dansko in HELVESKO v tesnem sodelovanju z izdelovalci v Švici in na Danskem.

1993

Da bi tudi osebno dosegli svoje stranke, Peter Wagner od leta 1993 sodeluje tudi na sejmih. Uspeh sledi kmalu! Iz tega se v prihodnjih letih razvijejo hišni sejmi, ki v Avstriji še danes potekajo več kot 30x letno.

1994

Zaradi zvestih kupcev postane sedež podjetja ponovno premajhen - nujna je selitev na bližnjo lokacijo. Nov naslov (Hofgasse 11) je 2. marca 1994 otvorjen skupaj s takratnim županom Dr. Dobuschem.

1998

Peter Wagner se prvič pozicionira kot izključno trgovsko podjetje in z logističnega vidika zamenja lokacijo v Linzu. Hkrati se uvede prodaja velikih in majhnih številk.

2005

Peter Wagner prestopi meje: V začetku leta 2005 pride do ustanovitve podjetja Peter Wagner d.o.o. v Mariboru. Slovenske stranke z užitkom začnejo nositi naše udobne čevlje, ki jih lahko naročijo na spletu, prek telefona ali po pošti. Ponudba čevljev se še poveča in strankam je na voljo zelo obsežen asortiman čevljev.

2008

Od marca 2008 smo prisotni tudi na češkem trgu. Ustanovimo podjetje Peter Wagner s.r.o. v Budweisu. Tudi tu je našim strankam na voljo celotna ponudba.

2014

Še večje udobje pri naročanju prek spleta: od konca februarja je na voljo nova spletna trgovina, ki je prijazna uporabnikom in sledi sodobnim smernicam.

Nova spletna trgovina je lepša, večja in lažje dostopna! Naša nova centrala ob izhodu z avtoceste Asten/St. FLorian, Avstrija, Vas bo navdušila. Nova tehnologija in veliko prostora, da lahko še hitreje poskrbimo za želje naših strank. Veselimo se Vašega obiska!

Na vrh