Varovanje osebnih podatkov je za nas zelo pomembno. Zato so vse naše aktivnosti skladne z uporabnimi pravnimi predpisi o varovanju osebnih podatkov in podatkov nasploh. V nadaljevanju boste izvedeli, katere podatke zbiramo, kako z njimi ravnamo in komu jih posredujemo.

Osebni podatki

Prek naših internetnih strani ne zajemamo nikakršnih osebnih podatkov (npr. imena, naslova, telefonske številke ali e-naslova), razen če nam te podatke sami prostovoljno posredujete (npr. z registracijo, anketo) oz. ste se s tem strinjali ali če zakonski predpisi o varovanju podatkov to dovoljujejo.

Namen

Osebne podatke, ki ste nam jih dali na voljo, uporabljamo na splošno za odgovore na vaša vprašanja, za obdelavo vaših naročil ali da vam omogočimo dostop do določenih informacij ali ponudb. Za negovanje odnosa s strankami je pomembno tudi, da

  • vaše osebne podatke shranimo ali obdelamo, da bi lahko še učinkoviteje izpolnjevali vaše želje ali izboljšali naše proizvode ali storitve.
  • uporabimo (ali v našem imenu tretja oseba) te osebne podatke, da vas informiramo o ponudbah in zadostno izpolnjujemo naloge in zahteve naših strank.

Seveda pa spoštujemo, če nam ne želite dati vaših osebnih podatkov za izboljšanje odnosa s strankami. Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam ali jih kakor koli drugače tržili.

Namen uporabe

Peter Wagner bo vaše osebne podatke uporabil, obdelal in koristil le v navedenih primerih, razen če so uporaba, obdelava ali koriščenje

  • potrebni za nadaljnji namen in so v tesni povezavi s prejšnjim namenom, zaradi katerega ste oddali osebne podatke,
  • potrebni za pripravo, obravnavo in izpolnjevanje pogojev pogodbe,
  • potrebni zaradi pravnih obveznosti, uradnih ali sodnih odredb,
  • potrebni za utemeljitev ali varovanje pravnih zahtev ali za preprečevanje tožb.

Komunikacijske ali uporabne navedbe

Če boste dostopali do naše spletne strani prek telekomunikacijskih storitev, bodo avtomatično zabeležni telekomunikacijski podatki (npr. IP-naslov) oz. uporabni podatki (npr. navedbe o pričetku uporabe in trajanju ter Vaše uporabljene telekomunikacijske storitve) s pomočjo tehničnih pripomočkov. Ti podatki nam lahko po potrebi povedo vaše osebne podatke. Če so nujno potrebni koriščenje, obdelava in uporaba vaših telekomunikacijskih oz. uporabnih podatkov, so le-ti zaščiteni z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Avtomatično zajemanje ne-osebnih podatkov

Ko vstopite na našo spletno stran, se občasno avtomatično (torej ne z registracijo) zbirajo podatki, ki niso povezani z določeno osebo (npr. uporabnik spletnega brskalnika in pogonskega sistema; ime domene internetne strani, od koder ste se prijavili; število obiskov; povprečen čas; strani, ki so Vas zanimale). Te informacije uporabljamo za izboljšanje naše spletne strani ter da bi izboljšali našo storilnost in vsebine.

"Piškotek" - informacije, ki se avtomatično naložijo na vaš računalnik

Ko boste obiskali našo spletno stran, se lahko zgodi, da bomo na vaš računalnik naložili informacije v obliki "piškotka", ki ga bo spletna stran pri naslednjem obisku avtomatično prepoznala. Piškotki nam na primer omogočajo prilagoditev internetne strani vašim zanimanjem ali shranjevanje gesla, da vam ga ni treba vedno znova vpisovati. Če ne želite, da bi vaš računalnik ponovno prepoznali, nastavite vaš spletni brskalnik tako, da bo le-ta izbrisal piškotke iz trdega diska računalnika, jih blokiral ali vas opozoril, preden bi shranil nov piškotek.

Otroci

Osebnih podatkov otrok podjetje Peter Wagner d.o.o. ne bo posebej zbiralo, ne da bi Vas na to opozorilo, saj se takšni podatki lahko posredujejo le s privolitvijo staršev, če to zahtevajo pravni predpisi. Nadaljnja uporaba ali posredovanje osebnih podatkov otrok je dovoljena le, če to dovoljuje zakon, če na to pristanejo straši ali če je v skladu z varnostjo otrok. Za razlago pojem "otrok/otroci" se upoštevajo zakonske določbe države in kulturne navade.

Varnost

Peter Wagner je naredil vse, da s svojimi tehničnimi in organizacijskimi varnostnimi ukrepi zaščiti vaše osebne podatke proti nenamernemu ali nezakonitemu brisanju, spremembam ali izgubi in proti neupravičenemu posredovanju ali dostopu.

Povezave do drugih spletnih strani

Peter Wagner spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Podjetje Peter Wagner d.o.o. ni odgovorno za politiko varstva podatkov ali vsebino drugih spletnih strani.

Vprašanja in pripombe

Odgovorili bomo na vsa primerna vprašanja in reagirali na vse popravke, dopolnitve ali izbrise osebnih podatkov. Če imate vprašanja ali pripombe na politiko varstva osebnih podatkov (na primer na vpogled in ažuriranje vaših osebnih podatkov, kliknite na Kontakt v desnem meniju ekrana. Glede na nadaljnji razvoj interneta bomo prilagajali tudi našo politiko varstva podatkov. Vse spremembe bomo pravočasno objavili na tej spletni strani. Zato vam svetujemo, da redno obiskujete to spletno stran in se pozanimate o najnovejših določilih politike glede varstva osebnih podatkov.

Na vrh