Peter Wagner spletni blog o čevljih

Spletni blog o čevljih

Tako kot naši udobni čevlji, ima tudi naš blog veliko za ponuditi. Tukaj boste izvedeli več o najudobnejših čevljih v vašem življenju, zdravih stopalih in vseh pomembnih informacijah iz sveta Peter Wagner udobnih čevljev. Ste od nekdaj v dvomih glede vaše širine čevlja? Vas zanimajo najnovejši trendi čevljev ali pa vam je zdravje vaših stopal posebej pomembno? Potem ste brez dvoma na pravem mestu!

4 najboljši trendi čevljev pomladi 2024!

4 najboljši trendi čevljev pomladi 2024!

Komaj smo začeli novo leto, pa že komaj čakamo pomlad. Za zdaj smo imeli dovolj sivega neba, poledenelih cest in praktičnih čevljev za deževno vreme. Polni navdušenja nad toplejšimi meseci smo si podrobneje ogledali modne trende čevljev za pomlad 2024. V katerih izstopajočih in nostalgičnih modelih bodo manekenke letos stopale po modnih pistah in kateri čevlji ne smejo manjkati v vaši omari, vam razkrivamo v naših top 4 trendih pomladne obutve za leto 2024.

Zdravstvene posledice pretesnih ali prevelikih čevljev

Zdravstvene posledice pretesnih ali prevelikih čevljev

Človeški gibalni sistem je zmogljiva, a hkrati občutljiva struktura. Pelje nas skozi življenje in prevzema veliko obremenitev. Noge sodijo med najbolj obremenjene dele telesa. Čeprav se 98 % ljudi v industrijskih državah rodi z zdravimi nogami, pozneje približno 60 % trpi zaradi težav s stopali.

Dobro prilegajoči se, udobni čevlji lahko prispevajo k zdravju stopal in odpravljajo bolečinsko gibanje na dolgi rok. Toda kaj se zgodi, če nosite preozke čevlje, in kakšne so posledice pretesnih ali prevelikih čevljev?

Kaj naredi popolne čevlje za starejše?

Kaj naredi popolne čevlje za starejše?

Aktivnosti na prostem, čas igranja z vnuki, sproščujoč sprehod na svežem zraku - vse to močno obremeni celo telo, še posebej pa stopala. Pravi čevlji za starejše se odlikujejo po visokem udobju nošenja in olajšajo vaš vsakdan. Potrebno se je zavedati, da udobni čevlji pozitivno vplivajo na celotno telesno počutje in lahko hkrati spodbujajo zdravje. Pri Peter Wagner udobnih čevljih točno vemo, kaj naredi dobre čevlje za starejše!

Kateri čevji so primerni za otečene noge?

Kateri čevji so primerni za otečene noge?

Mnogi ljudje se soočajo s tem, da po daljšem sedenju ali stanju, v tesnih čevljih predvsem poleti, noge neprijetno otečejo, koža se napne, in najraje bi noge dvignili. Kaj so lahko vzroki za otekle noge in kako pravi čevlji ne le olajšajo težave, temveč tudi preprečujejo, boste izvedeli od Peter Wagner strokovnjakov za udobne čevlje.

Pravilno vzdrževanje zimskih čevljev

Pravilno vzdrževanje zimskih čevljev

Posebej pozimi imamo visoka pričakovanja glede naše obutve. Gležnjarji in škornji naj bi izolirali toploto, odbijali umazanijo in vlago ter obenem še lepo izgledali. Da bi zagotovili te lastnosti, je potrebno zimske čevlje dobro očistiti in redno vzdrževati, da bodo vaši čevlji po zimski sezoni še vedno videti enako lepo kot prej.

Kaj lahko storite glede mrzlih stopal?

Kaj lahko storite glede mrzlih stopal?

Ne glede na to, ali je zima, jesen ali na splošno hladnejši dnevi - nihče ne mara mraza, vendar mnogi trpijo zaradi hladnih ali celo bolečih nog, ko se temperature znižajo. Zato se postavlja vprašanje: kaj lahko storim proti hladnim stopalom?

Boleče ali hladne noge lahko povzročijo tudi bolezni, pri katerih je treba poiskati zdravniško pomoč. Vendar pa so te težave pogosto hitro in enostavno rešljive. Zbrali smo nekaj vzrokov in rešitev, da vam bo v hladnejših dneh toplo ne le pri srcu, temveč tudi, da vaša stopala ne bodo trpela zaradi mraza.

Dragoceni nasveti za zdrava stopala

Dragoceni nasveti za zdrava stopala

Naše noge nas nosijo ves dan, pripeljejo nas od točke A do točke B in celo v sproščenih trenutkih redko najdejo mir. Pri Peter Wagner udibnih čevljih nam je tema zdravih nog oziroma stopal izjemno pomembna. Zdrava stopala bistveno prispevajo k splošnemu počutju in nas okrepijo. Preden pa razmišljamo o vajah in nasvetih za zdrava stopala, se pojavi vprašanje: Kaj točno pomenijo zdrava stopala?

Pravilna nega čevljev iz gladkega usnja

Pravilna nega čevljev iz gladkega usnja

Negovani čevlji ne ustvarijo le dobrega vtisa, temveč podaljšajo tudi življenjsko dobo. Visokokakovostno usnje, kot je naše gladko usnje, zahteva redno vzdrževanje in nego. S pravimi nasveti za nego in uporabo ustrezne izdelke za nego čevljev pa to postane preprosto, vaši čevlji pa bodo tudi po mnogih letih sijali kot novi. Gladko usnje je izjemno priljubljeno, saj je prijetno na otip in enostavno za čiščenje. Usnje je izdelano iz zgornje plasti kože, imenovane narbeno usnje, ki lahko vsebuje različne naravne strukture ali pa je oblikovano po zadnjih modnih smernicah. Če je usnje rahlo brušeno, govorimo o nubuku, ki je podzvrst brušenega usnja. Odprtoporozna usnja, med katera spada tudi naše napa usnje, zahtevajo redno vzdrževanje, da ohranijo sijaj, kakovost, vzdržljivost in mehkobo.

Zakaj je pomembna širina čevljev?

Zakaj je pomembna širina čevljev?

V večini trgovin s čevlji je poudarek na velikostih čevljev, tema širina čevljev pa pogosto ostane v ozadju ali celo ostane spregledana. Kljub temu pa iskanje prave širine čevljev za vaše noge nikakor ne sme biti zanemarjeno, saj je poleg pravilne velikosti in prileganja čevljev tudi pravilna širina čevljev pomemben faktor pri ohranjanju zdravja vaših stopal in iskanju primernih čevljev. Prava širina čevljev ohranja stopalo v pravilnem položaju, kar preprečuje drsenje ali izvijanje iz čevlja.

Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh