Udobni čevlji za daljša obdobja stanja in hoje

V številnih poklicnih skupinah, kot so gastronomija, maloprodaja ali medicinsko osebje, so noge in stopala močno obremenjena zaradi daljših odbodbij stoje in hoje. Napačni čevlji lahko hitro povzročijo resne težave in napačen položaj stopal: ti segajo od utrujenih nog in pekočih podplatov do Hallux Valgus ali Petni trn. A temu se lahko izognete s pravimi čevlji z anatomskimi podlogami.


Pravi čevlji za stoječe delo

Čevlji za dolgo stanje

Dolgotrajno stoječe stanje ni le neprijetno, ampak tudi nezdravo. Noge začnejo peči in močan napor povzroča bolečine v hrbtu, pa tudi izčrpanost in utrujenost. Če se ne premikate, bodo vaša stopala imela manj pretoka krvi. Na misel nam pride vprašanje o popolnih čevljih, v katerih lahko stojite dlje časa. Optimalno prileganje je še posebej pomembno. Kar se sliši logično, včasih ni tako enostavno. Kaj naredi čevelj udoben?

V vsakem primeru naj imajo prsti dovolj prostora, peta mora biti dobro zaprta, da vam ne zdrsne. Še posebej pomembna je pravilna širina čevlja. Čevelj v nobenem primeru ne sme stiskati, ribati ali tiščati stopala. To omejuje naravne reflekse stopal in poslabša krvni obtok. Poleg tega naj bo čevelj raven, saj pete silijo celotno telo v nenaravno držo. Raven podplat tudi poskrbi, da se stopalo bolje giblje in izboljša delovanje mišic. Oblazinjeni podplati so še posebej primerni za trda tla. Peter Wagner ponuja čevlje z močno oblazinjenimi podplati, ki so za to še posebej primerni. V trenutni sezoni to vključuje Rollover podplat in Soft Move podplat.Čevlji primerni za dolge sprehode

Čevlji za dolgo hojo

Prileganje čevlja je ključnega pomena tudi za dolge sprehode. V bistvu tukaj veljajo enaka pravila kot za čevlje za daljša obdobja stanja na nogah. Zlasti podloga igra pomembno vlogo pri zdravju stopal. To naj bi omogočilo naravno gibanje pri hoji. Priporočamo vložke iz lahke plute, še posebej, če ste dlje časa na nogah.

 • Podplat je najbolj prožen in tako zagotavlja dobro blaženje, kar omogoča sproščeno hojo. Čevelj optimalno podpira stopalo ter zagotavlja oporo na nartu in peti.
 • Materijal je še en dejavnik, ki ga je treba upoštevati: najbolje je izbrati zračni zgornji material, ki se dobro prilega stopalu in pušča zraku da kroži. To zagotavlja prijetno klimo stopal in preprečuje prekomerno potenje.
 • Pomoč pri bolečih nogah po daljšem stanju ali hoji

  Čeprav je verjetnost manjša, lahko tudi s pravilno obutvijo po dolgem delovnem dnevu bolijo noge. V prostem času lahko storite marsikaj dobrega za vaša stopala in noge. Najbolj sproščujoče za telo in duha je bosa hoja. Povsem zadostuje že to, da se že doma po stanovanju sprehajamo bosi. Za izboljšanje krvnega obtoka in aktiviranje akupunkturnih točk priporočamo tudi bos sprehod po mehki travi ali drobnem pesku. Poleg tega lahko različne masaže ali Kneipp tretmaji pomagajo pri okrevanju nog in stopal.


  Peter Wagner ponuja čevlje, s katerimi lahko stojite dlje časa

  Peter Wagner ponuja različne modele čevljev in vložkov, ki dajejo vaši nogi najboljšo možno oporo pri daljšem stanju na nogah in hoji. Ponujamo vam izčrpne nasvete glede velikosti in prileganja čevljev, da boste lažje našli najudobnejše čevelje za vas.  Imate dodatna vprašanja o najboljšem modelu čevlju za vaše potrebe? Kontaktirajte nas z veseljem vam bomo svetovali!

  Udobne nastavitve piškotkov

  Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

  Tehnično potrebni piškotki
  Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
   Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
   Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
   Smind
  Funkcijski piškotki
  Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
   
   Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
   Shrani možnosti plačila in dostave
  Analizni piškotki
  Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
   
   Google Tag Manager
   Google Analytics
   Google Analytics 4
  Marketing piškotki
  Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
   
   Optimonk
   facebook Pixel
   Google Conversion Tracking
  Shrani nastavitve
  Dovoli vse
  Na vrh