Zdravje stopal

Zdravje stopal

Nasveti za zdravje stopal

Zdravje stopal je tema, ki je za nas pri Peter Wagner udobnih čevljih še posebej pomembna. Stopala nas povezujejo s površino po kateri hodimo, nosijo nas nešteto kilometrov in prenesejo neverjeten pritisk in približno četrtina vseh kosti je v naših stopalih. Zdrava stopala so torej predpogoj za zdravo telo. Pravi čevlji pomagajo ohranjati in spodbujati zdravje vaših stopal. Primerna obutev je naložba, ki se obrestuje: težave s stopali se preprečijo, obstoječe težave pa lahko zdravimo in ublažimo.


Težave stopal

Noge lahko prenesejo veliko. Občasno nošenje čevljev, ki niso posebej koristni za zdravje stopal, ni velika tragedija. Če pa to postane navada in čevlje, ki se ne prilegajo, nosimo pogosteje kot tiste, ki so dobri za naša stopala, lahko to povzroči poškodbe in težave. Najpogostejši so Hallux Valgus, odebelitev kosti sprednjega prsta s poševnim velikim prstom in Petni trn, razrast nove kostnine na peti.


Kaj lahko storim za zdravje svojih stopal?

Naša stopala so edinstvena po svoji kompleksni konstrukciji. Zaradi njihove velike odpornosti ni tako težko vzdrževati zdravih stopal. Vendar pa svojim stopalom in njihovemu zdravju v vsakdanjem življenju običajno posvečamo zelo malo pozornosti. Pri nakupu čevljev velikokrat več pozornosti namenjamo temu, da nas čevelj vizualno nagovarja, kot pa temu, da naredi nekaj dobrega za naša stopala. Oboje je možno!

Če želite narediti nekaj za zdravje svojih stopal, je tukaj nekaj preprostih nasvetov za zdrava stopala, ki jih lahko upoštevate. Najboljša - in najpreprostejša je vadba, ki ohranja naša stopala zdrava, to je redna bosa hoja, po možnosti po različnih površinah. Ta v enaki meri masira in krepi stopala ter zagotavlja dobro počutje. Poleg tega lahko izvajate različne vaje za zdravje stopal.


Za zdravje vaših stopal: pravi čevlji

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko storite, da ohranite svoje noge zdrave je, da nosite prave čevlje. Toda kaj naredi popoln čevelj? Odločilni dejavnik pri tem je prileganje. Čevelj ne sme stiskati prstov, mora pa zagotavljati dovolj opore pri peti. Optimalna podloga podpira, vodi in drži stopalo. Podplat mora biti nedrseč in nogi omogočiti, da se ergonomsko in naravno odkotali. Peter Wagner udobni čevlji ponujajo veliko število modelov, ki so prilagojeni vašim individualnim potrebam in vam pomagajo ohranjati in spodbujati zdravje vaših stopal.


Če imate kakršna koli vprašanja o zdravju vaših stopal in pravem prileganju stopal za vaše čevlje, smo vam na voljo!

Kontaktirajte nas zdaj

Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh