Hallux Valgus

Hallux Valgus pomeni odebeljen členek na prstu na nogi, pri čemer je palec pogosto postavljen postrani - težava, ki je znana predvsem ženskam.

hallux_valgus

Dejstvo je, da so koničasti čevlji vzrok deformiranih nog. Palec se lahko premakne nad ostale prste ali tudi pod njih. Mokrota in mrzlo vreme v zimskih časih še poveča bolečine.

Pazite, da čevelj ne tišči prstov preveč skupaj! Ergonomični čevlji so le tisti, ki omogočajo, da se prsti v njih normalno premikajo in je lahko palec v iztegnjenem položaju.

Oblika pete, kot bi stopali bosi - Peter Wagner modeli imajo anatomsko obliko stopala. Na vsakem koraku se lahko prsti iztegnejo in razširijo. V zimskem času je pomembno, da neovirana prekrvavitev preprečuje mrzle noge in težave z žilami.

Trn petnice

Fersensporn

fersensporn

Ali drugače imenovan "plantarna fasciitis" je okostenelost kite na peti. To je lahko posledica poškodbe ali preobremenitve in povzroča bolečine.

Peter Wagner za te težave nudi posebne vložke, ki enakomerno porazdelijo težo telesa po celotnem stopalu. Pri številnih modelih udobnih čevljev Peter Wagner lahko vložke zamenjate za svoje vložke.

Na vrh