Kateri čevji so primerni za otečene noge?

Preprečite otekanje nog z izbiro pravilnih čevljev

Mnogi ljudje se soočajo s tem, da po daljšem sedenju ali stanju, v tesnih čevljih predvsem poleti, noge neprijetno otečejo, koža se napne, in najraje bi noge dvignili. Kaj so lahko vzroki za otekle noge in kako pravi čevlji ne le olajšajo težave, temveč tudi preprečujejo, boste izvedeli od Peter Wagner strokovnjakov za udobne čevlje.


Pogosti vzroki za otekanje nog

Vzroki za otekle noge so raznoliki in večinoma neškodljivi. Med najpogostejšimi razlogi za neprijetno nabiranje vode v nogah so:

 • neprimerni čevlji
 • visoke temperature
 • prekomerna telesna teža
 • nosečnost ali hormonske spremembe
 • zdravila
 • bolezen ven
 • poškodbe
 • druga druga obolenja

 • O drugih medicinskih vzrokih se je nujno potrebno posvetovati z zdravnikom. Neprijetna simptomatska zastajanja vode se običajno upoštevajo med zdravljenjem. Pravi udobni čevlji za ženske in udobni čevlji za moške lahko že med zdravljenjem prinesejo olajšanje.

  V drugih primerih so lahko pravi čevlji celo dovolj, da preprečijo močno otekanje nog. Kaj točno je pomembno pri izbiri obutve, vam razkrijemo tukaj.


  Kaj je napačna obutev?

  Napačna izbira pri nakupu čevljev? To se lahko zgodi predvsem, če se odločite za čevlje s pretrdimi podplati, nenaravno obliko stopala, slabo prilagoditvijo širine ali v napačni velikosti. Še posebej osebam, ki so že nagnjene k oteklim nogam, je odsvetovano nositi čevlje brez vezalk, saj ni mogoča individualna prilagoditev glede na temperaturo ali čas dneva.


  Katera obutev pomaga pri otečenih nogah?

  Naša stopala se dobro počutijo, ko imajo v čevljih dovolj prostora za prste, da nikjer ni pritiska, hkrati pa še vedno dobijo ustrezno oporo. Zato je izjemno pomembno, da pazimo na pravilno prileganje. Poleg izbire prave velikosti čevljev ima pomembno vlogo tudi pravilna širina čevlja: Čevlji za širša stopala kot tudi ožji modeli poskrbijo, da se vaše superge, čevlji, gležnjarji in drugi modeli prilegajo vašim stopalom kot uliti.

  Dobra funkcija krvnega obtoka je izjemno pomembna za preprečevanje oteklih nog. Pravilno obuvalo spodbuja neoviran pretok krvi skozi vensko črpalko. Primerni čevlji za to so prožni in ne omejujejo stopala v njegovem naravnem gibanju več kot je potrebno oziroma to celo podpirajo. Poleg tega se mora stopalo v čevlju pravilno gibati, da lahko izvaja naravne reflekse razširitve, ukrivljenja in blaženja.


  Primerni čevlji za močno otekle noge pri visokih temperaturah

  Posebej poleti nas močno otekle noge lahko tiščijo v čevljih. Hitro nam neprijetno zadrževanje tekočine pokvari veselje do nošenja odprtih modelov ali zračnih moških in ženskih sandalov. Ampak zakaj se dejansko pojavijo te težave ravno poleti? Ko je vroče, se naše krvne žile razširijo, kar oteži odvajanje tekočine. Posledice so "težke noge" in otekline.

  Zato je posebej pri visokih temperaturah priporočljivo izbrati prilagodljivo, zračno in klimatsko uravnoteženo obutev iz mehkih materialov. Poleg tega se je treba izogibati trdim podplatim in paziti, da čevelj nikjer ne utesnjuje. Popolnoma primeren je sistem vezalk ali ježkov, da lahko prilagodite širino čevlja glede na svoje potrebe. Tako boste svojim stopalom zagotovili potreben prostor in pomagali pri hlajenju, s čimer se lahko izognete oteklinam.


  Ustrezni čevlji za otekle noge pri ženskah in moških

  Še vedno iščete prave čevlje za otekle noge? V naši spletni trgovini boste našli raznovrstno ponudbo naših vrhunskih blagovnih znamk dansko, LadySko in HELVESKO. Ekipa podjetja Peter Wagner vam z veseljem nudi strokovno svetovanje glede ustreznih čevljev za otekle noge za moške in ženske. Z našimi udobnimi in klimatsko uravnoteženimi usnjenimi balerinkami, moškimi gležnjarji, športnimi ženskimi čevlji in drugimi se bodo vaše noge počutile udobno v vsakem trenutku življenja!


  Udobne nastavitve piškotkov

  Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

  Tehnično potrebni piškotki
  Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
   Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
   Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
   Smind
  Funkcijski piškotki
  Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
   
   Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
   Shrani možnosti plačila in dostave
  Analizni piškotki
  Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
   
   Google Tag Manager
   Google Analytics
   Google Analytics 4
  Marketing piškotki
  Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
   
   Optimonk
   facebook Pixel
   Google Conversion Tracking
  Shrani nastavitve
  Dovoli vse
  Na vrh