Kaj naredi popolne čevlje za starejše?

Aktivnosti na prostem, čas igranja z vnuki, sproščujoč sprehod na svežem zraku - vse to močno obremeni celo telo, še posebej pa stopala. Pravi čevlji za starejše se odlikujejo po visokem udobju nošenja in olajšajo vaš vsakdan. Potrebno se je zavedati, da udobni čevlji pozitivno vplivajo na celotno telesno počutje in lahko hkrati spodbujajo zdravje. Pri Peter Wagner udobnih čevljih točno vemo, kaj naredi dobre čevlje za starejše!


Kakšni ne bi smeli biti čevlji za starejše?

Težave s stopali in omejena mobilnost za starejše pogosto ni nič neznanega. To pogosto pomeni, da dolge sprehode vse manjkrat dojemajo kot prijetno dejavnost. Vendar bolečine niso vedno posledica starosti. Pogosto je težava ravno v neprimerni obutvi.

Preozki čevlji in modeli z (visokimi) petami spreminjajo naravni gibalni vzorec in tako otežujejo hojo. Stopalom se odvzame preveč svobode gibanja, kar poslabša prekrvavitev in lahko povzroči hladna stopala, zlasti pozimi. Prav tako se skozi dan volumen stopal spreminja glede na vremenske razmere. Zato se je potrebno izogniti čevljem, ki jih je težko obuti, ter čevljem, ki se ne prilagajajo posamezniku. Slabo oblazinjeni čevlji s pretrdimi podplati prekomerno obremenjujejo sklepe in hrbtenico. Poleg tega gladki ali podplati z malo profila v starosti predstavljajo dodatno tveganje.

Kljub temu se starejši žal pogosto odločijo za neustrezno obutev, saj pri nakupni odločitvi pogosto prevlada trenutni videz pred dolgoročnim udobjem. Najpogostejše posledice so deformacije kosti stopala, kot je Hallux Valgus, spremembe ali obarvanje nohtov, trn v peti in bolečine v peti ter razširjena in ploska stopala. V najslabšem primeru pa lahko napačni čevlji povzročijo celo težave s hrbtenico.


Kakšni so idealni udobni čevlji za starejše?

Idealen čevelj podpira in razbremeni stopalo ter ima optimalno širino čevlja. Še posebej v starosti si je potrebno postaviti visoke zahteve in poleg modnega vidika dati poudarek tudi na primerno obutev in počutje. Visokokakovostni materiali, kot je pravo usnje, preprečujejo nastanek pritiskov, saj je izjemno prilagodljivo. Individualna možnost zapiranja olajša vstop v čevelj in omogoča idealno prilagoditev stopalu.

Naši 4 nasveti za zdrave in udobne čevlje za starejše:

  • Pravilna širina čevljev: Noga se najbolje počuti, ko ima dovolj prostora! Izbrati pravo širino čevljev je zato odločilno. Široki čevlji za starejše so prava blažitev za telo. Dobro je: V Peter Wagner spletni trgovini boste našli čevlje z veliko prostora za prste v vseh širinah, od ozkih do super širokih.
  • Čevlji z nedrsečim podplatom: V starosti je še posebej pomembna obutev s podplatom, ki zagotavlja veliko oprijema in varnosti. Po eni strani zato, ker nedrseči čevlji za starejše zmanjšujejo tveganje za padce, po drugi strani pa splošno olajšajo hojo. Za to so še posebej primerni podplati z visokim deležem gume. Da bi se izognili zapletom in spotikanju, je treba pri vsakodnevnih čevljih upoštevati globino profila, da ta ni preveč globoka.
  • Podporna obutev: Tisti, ki iščejo čevlje za starejše z optimalnim oprijemom in stabilnostjo, bi se morali odločiti za zaprte čevlje, kot so na primer gležnjarji. Če se odločimo za odprte čevlje, kot so na primer natikači, je priporočljivo, da ima čevelj izrazito oblikovano podlogo za stopalo, da nas zaščiti pred morebitnim zvinom.
  • Posamezno prilagodljivi čevlji: Ali gre za čevlje z ježkom, kombinacijo vezalk in zadrg, ali zamenljivimi vložki - naši modeli čevljev ponujajo možnosti prilagoditve za vsako stopalo. Še posebej za starejše se čevlji z ježkom izkažejo za izjemno praktične in udobne, v kolikor vezanje in odvezovanje vezalk predstavlja izziv. Tudi z vezalkami in zadrgami se lahko izognemo težavnemu vezanju in odvezovanju. Enkrat zavežite in nato lahko čevlje enostavno odprete in zaprete s pomočjo stranskih zadrg. Dodatna možnost zamenljivih vložkov, ki jih ponujamo pa naredijo čevlje skoraj unikatne.


Najboljši čevlji za starejše pri Peter Wagner udobnih čevljih

Čevlji z značilnostmi, ki upoštevajo starostne spremembe na nogah? Pri Peter Wagner udobnih čevljih boste našli prav takšne. V naši spletni trgovini boste našli širok izbor udobnih čevljev za starejše. Ni pomembno, ali gre za HELVESKO čevlje, LadySko čevlje ali dansko čevlje - imate veliko izbiro.

In eno je zagotovo: V naših udobnih in okolju prijazno izdelanih čevljih se bodo vaše noge zagotovo počutile udobno in znatno olajšale vaš vsakdan!


Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh