Kaj lahko storite glede mrzlih stopal?

Ne glede na to, ali je zima, jesen ali na splošno hladnejši dnevi - nihče ne mara mraza, vendar mnogi trpijo zaradi hladnih ali celo bolečih nog, ko se temperature znižajo. Zato se postavlja vprašanje: kaj lahko storim proti hladnim stopalom?

Boleče ali hladne noge lahko povzročijo tudi bolezni, pri katerih je treba poiskati zdravniško pomoč. Vendar pa so te težave pogosto hitro in enostavno rešljive. Zbrali smo nekaj vzrokov in rešitev, da vam bo v hladnejših dneh toplo ne le pri srcu, temveč tudi, da vaša stopala ne bodo trpela zaradi mraza.


Kaj lahko storimo proti mrzlim stopalom?

Najpogostejši razlogi za hladna stopala so preveč tanki, ozki čevlji, premalo gibanja, pa tudi neprimerno oblačenje, kot so pretanke nogavice. Če velikost čevljev in prileganje nista prava, lahko pride do okvare krvnega obtoka, kar lahko privede do hitrega ohlajanja nog. Najpogosteje so prizadete ženske, saj jim je v povprečju pet stopinj prej hladno kot moškim. To je posledica manjše skupne telesne mase in manj mišic pri ženskah, zaradi česar se v telesu proizvaja manj toplote.


Kaj pomaga proti mrzlim stopalom?

Odgovor je morda očiten: topla oblačila in primerni ter udobni čevlji, prilagojeni letnemu času. Pri Peter Wagner udobnih čevljih, za preprečevanje hladnih stopal delujemo po naravnem konceptu. Pri tem se osredotočamo na naravno obliko stopala, naravno gibanje in naravne materiale.

 • Pri obliki stopala pazimo, da nič ne pritiska ali stiska. Ko ima stopalo dovolj prostora v čevljih, se prsti lahko gibljejo, razširjajo in krivijo. To spodbuja naravno funkcijo venske črpalke, ki skozi gibanje zagotavlja prekrvavitev tudi v zunanjih udih.
 • Naravni koncept prav tako podpira naravno gibanje med hojo. Pravilno gibanje stopala omogoča prilagodljiva in blažilna podloga podplata, kar hkrati krepi srce, mišice in krvni obtok.
 • Še en pomemben dejavnik so uporabljeni materiali. Ti zagotavljajo, da v čevlju nastane izolacijska zračna blazina, ki ohranja noge tople. Za to mora biti dovolj prostora tudi v predelu sprednjega dela stopala. Dodatno lahko kakovosten podplat izolacijo podpre z več plastmi in zračnimi vključki v plasti podplata, na primer iz plute.

 • Sredstva za ohranjanje toplih stopal

  Tisti, ki kljub temu še vedno trpite zaradi hladnih stopal, poskusite z nekaj gibanja. To spodbuja krvni obtok in ogreje telo. Prav tako lahko pomaga tudi vroča kopel za noge, ki je popolna za vključitev v sproščujočo večerno rutino. Z dodatkom različnih dišečih olj lahko faktor dobrega počutja med vročo kopeljo za noge še dodatno povečate.


  Nogavice in vložki za pomoč pri hladnih stopalih

  Pozimi lahko pravilne nogavice ali nogavičke naredijo majhno, a pomembno razliko. Čez dan so primerne izolacijske vsakodnevne nogavice za nošenje zunaj ali doma. Prave nogavice pa ne bi smele biti samo del vsakodnevnega oblačenja, temveč bi se morale uporabljati tudi pri športu ali ponoči, da ogrejejo hladne noge. Na primer, športne nogavice iz merino volne so odlične nogavice za športne aktivnosti na prostem, s Peter Wagner nogavicami za spanje pa bodo noge tudi ponoči ostale prijetno tople.

  Z ustreznimi vložki nizke temperature ne predstavljajo več težav. Vložki ohranjajo stopalo suho in toplo pozimi ter zagotavljajo uravnoteženo temperaturo stopala v čevlju. Poleg tega se vložki odlično kombinirajo s pravo obutvijo in toplimi nogavicami, da so noge popolnoma zaščitene pred mrazom. Na primer, alpaka vložki ali vložki iz ovčje volne so popolni za hladne mesece v letu.


  Pravilni čevlji za hladnejše obdobje

  Za aktivnosti na prostem so primerni topli ženski škornji ali gležnjarji za moške. Materiali, ki jih uporabljamo pri Peter Wagner udobnih čevljih, omogočajo tvorbo toplotno izolacijskega zračnega mehurčka znotraj čevlja, notranja podloga pa povečuje udobje nošenja. Toda hladne noge so pogosto težava tudi v domačem okolju. Mrzla tla in neogrevani prostori so še posebej neprijetni za ljudi, ki hitro dobijo hladne noge. Z copati za ženske in copati za moške bodo vaše noge ostale tople tudi v hladnih domačih prostorih. Z obutvijo, vložki in nogavicami iz Peter Wagner udobnih čevljev se lahko brezskrbno pripravite na naslednjo zimo! Če imate še kakšna vprašanja o optimalni izbiri obutve za hladne letne čase, nas brez zadržkov kontaktirajte.

  Udobne nastavitve piškotkov

  Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

  Tehnično potrebni piškotki
  Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
   Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
   Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
   Smind
  Funkcijski piškotki
  Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
   
   Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
   Shrani možnosti plačila in dostave
  Analizni piškotki
  Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
   
   Google Tag Manager
   Google Analytics 4
  Marketing piškotki
  Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
   
   Optimonk
   facebook Pixel
   Google Conversion Tracking
  Shrani nastavitve
  Dovoli vse
  Na vrh