Pravilna nega čevljev iz gladkega usnja

Negovani čevlji ne ustvarijo le dobrega vtisa, temveč podaljšajo tudi življenjsko dobo. Visokokakovostno usnje, kot je naše gladko usnje, zahteva redno vzdrževanje in nego. S pravimi nasveti za nego in uporabo ustrezne izdelke za nego čevljev pa to postane preprosto, vaši čevlji pa bodo tudi po mnogih letih sijali kot novi. Gladko usnje je izjemno priljubljeno, saj je prijetno na otip in enostavno za čiščenje. Usnje je izdelano iz zgornje plasti kože, imenovane narbeno usnje, ki lahko vsebuje različne naravne strukture ali pa je oblikovano po zadnjih modnih smernicah. Če je usnje rahlo brušeno, govorimo o nubuku, ki je podzvrst brušenega usnja. Odprtoporozna usnja, med katera spada tudi naše napa usnje, zahtevajo redno vzdrževanje, da ohranijo sijaj, kakovost, vzdržljivost in mehkobo.


Nega čevljev iz gladkega usnja, preden jih prvič nosite

Pred nakupom bi se morali prepričati o svoji velikosti čevljev in prileganju, pa tudi o svoji širini čevljev, da boste našli pravi čevelj zase. Po nakupu in pred prvo uporabo je pomembno, da čevlje obvezno impregnirate. Za to je naša krema za nego odlična izbira. Impregnacija gladkih usnjenih čevljev, le - te zaščiti pred umazanijo in praskami pred prvo uporabo ter tudi kasneje. Naravno usnje ni vodoodporno, ampak le vodoodbojno - impregnacija s pomočjo maščob in voskov poveča učinek vodoodbojnosti.


Ko je potrebno pohiteti:

Čevlji bi morali biti redno impregnirani. Če gre za hitro uporabo, lahko uporabite pršilo za impregnacijo, kot je na primer Power Protector. Vendar pa je treba paziti na pravilno uporabo impregnacijskega pršila. Pri napačni uporabi lahko pride do zmanjšane zračne prepustnosti usnja, saj se pore zlepijo. Najbolje je, da čevlje impregnirate na prostem in jih držite 30 centimetrov stran. S to razdaljo se čevelj enakomerno impregnira, vi pa ste zaščiteni pred pršilom.


Pravilno čiščenje čevljev iz gladkega usnja

Da bi gladke usnjene čevlje ohranili v najboljšem možnem stanju, je pomembno redno čiščenje in vzdrževanje. Pri močni umazaniji čevlje suho očistite s krtačo za umazanijo. Nato raztopite malo mila v mlačni vodi. S pomočjo mehke krtače in vodno-milne mešanice nežno odstranite umazanijo s čevlja.

Pri sušenju čevljev jih nikakor ne postavljajte blizu ali na vir toplote. Izogibajte se ogrevanim cevem, uporabi sušilnika za lase ali neposredni sončni svetlobi. Preveč toplote lahko poškoduje usnje in izgubi trpežnost. Najbolj primeren je dobro prezračen prostor, kjer se čevelj lahko počasi posuši. Uporaba lesenega kopita za čevlje ali kopita za čevlje iz plute podpira usnje med sušenjem in ohranja njegovo prvotno obliko. S tem se zmanjšajo gube na usnju. V kolikor kopita za čevlje nimate na voljo, lahko čevelj napolnite s časopisnim papirjem.

Pomembno: Usnjenih čevljev nikakor ne perite v pralnem stroju, saj se lahko zaradi centrifugiranja v bobnu stroja poškodujejo. Poleg tega se lahko zaradi tega loči podplat od usnjenega zgornjega dela. Najbolj nežen in učinkovit način je ročno čiščenje.


Vzdrževanje in popravilo čevljev iz gladkega usnja

Ohranjanje sijaja. Na čevlje nanesemo tanko plast negovalne kreme in pustimo, da se posuši na usnju, najbolje čez noč. Po času delovanja kremo obrišemo s krpo ali krtačo - krema naredi usnje čevljev mat, vendar s poliranjem ponovno zasije in odstrani odvečno kremo. Če so čevlji iz gladkega usnja že močno obrabljeni, vam lahko pomagamo. S storitvijo popravila na naši strani za popravila bomo vaše čevlje ponovno spravili v red. S to storitvijo ne boste le prihranili nakupa novega para čevljev, temveč boste tudi zmanjšali svoj ekološki odtis.


Kako pogosto moramo očistiti in negovati čevlje iz gladkega usnja?

Kako pogosto naj se čevlji iz gladkega usnja čistijo, je odvisno od tega, kako pogosto jih nosite. Prav tako igra vlogo izpostavljenost vremenskim vplivom. V kolikor čevlje nosite vsak dan, jih je priporočljivo negovati približno vsaka dva tedna, da ohranite sijaj barve in zagotovite dovolj hranil za usnje.

Pomembno je tudi, da čevljem občasno privoščite premor, saj se znoj vpije v podlogo čevlja in mora čevelj odvečno vlago izločiti.

Zanimivost: Zdravo stopalo proizvede približno 100 ml znoja na dan. To pa morajo čevlji vsakodnevno obvladovati in to lahko naredijo, samo v primeru, da jim damo potreben premor. Zato je priporočljivo, da čevlje menjate vsak dan in visokokakovostne usnjene čevlje sušite s pomočjo kopit za oblikovanje čevlja.Imate še kakšna vprašanja o čevljih iz gladkega usnja, negi ali čiščenju? Kontaktirajte nas!

Udobne nastavitve piškotkov

Da bi naše storitve nenehno izboljševali in jih optimalno oblikovali, želimo uporabljati storitve tretjih oseb in jim oglaševati naše izdelke. Z vašim izrecnim soglasjem dovolite tretjim ponudnikom, ki jih izberemo, da obdelujejo vaše podatke tudi v tretjih državah, kot so ZDA. Svoje soglasje za to lahko podate tukaj in ga kadar koli prilagodite ali prekličete v naši izjavi o varstvu podatkov. Več informacij o tem najdete v naši izjavi o varovanju podatkov.

Tehnično potrebni piškotki
Zagotavljajo osnovne tehnične funkcije naše spletne trgovine in so nujno potrebni za delovanje spletne strani.
 Dovoli vse "Tehnično potrebni piškotki"
 Kodo ugodnosti shrani za naslednji obisk
 Smind
Funkcijski piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vam nakupovanje naredimo še bolj priročno in lažje.
 
 Shrani nakupovalni voziček za naslednji obisk
 Shrani možnosti plačila in dostave
Analizni piškotki
Ti podatki nam pomagajo razumeti uporabo spletne trgovine in jo prilagoditi vašim potrebam.
 
 Google Tag Manager
 Google Analytics 4
Marketing piškotki
Ti podatki nam pomagajo, da vas udobno vodimo do najboljših ponudb in promocij.
 
 Optimonk
 facebook Pixel
 Google Conversion Tracking
Shrani nastavitve
Dovoli vse
Na vrh