Regionalna proizvodnja

Avstrijski čevljar pri delu na lokalno izdelanih čevljih

Regionalna proizvodnja udobnih čevljev

Naši čevlji ne bi smeli biti dobri le za naše stranke, ampak tudi za ljudi, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in okoljem. Zato smo ponosni, da so vsi naši modeli izdelani v Evropi in v skladu z evropskimi standardi glede plač, delovnih pogojev in varovanja okolja.

Za čevlje uporabljamo samo visokokakovostne in preizkušene materiale. Raje uporabljamo naravne materiale, kot so usnje, loden in pluta. Posebej ponosni smo na certificirano eko usnje proizvajalcev Terracare in Viviani . Strojene so s posebno okolju prijaznimi ukrepi, prihajajo iz nadzorovane reje živine in se sortirajo ročno.

Regionalno proizvedeni čevlji ustvarjajo dodano vrednost

Udobni čevlji Peter Wagner so od leta 1981 udobni čevlji najboljše kakovosti. Naše korenine segajo torej daleč nazaj, v čas, ko globalizacija še ni bila običajna. Od takrat naprej neprestano rastemo brez ogrožanja proizvodnje.

Vsi udobni čevlji Peter Wagner so izdelani v EU, večina v Avstriji, Švici, na Madžarskem in v Italiji. Zaradi geografske bližine redno obiskujemo in se osebno prepričamo v kakovostne in okoljske standarde ter delovne pogoje. Trajnostna proizvodnja čevljev je za nas način izkazovanja odgovornosti do prihodnjih generacij.

Ženska v proizvodnji čevljev v tovarni Helvesko v Thunu v Švici
Proizvodnja v tovarni Helvesko v švicarskem Thunu
Poliranje čevljev v tovarni Helvesko v Thunu v Švici

Regionalno proizvedeni čevlji pomenijo krajše transportne poti

Kratke transportne poti pomagajo varovati okolje in zajeziti podnebne spremembe. Zato skrbimo, da so transportne poti od proizvodnje do vas čim krajše in podnebju prijazne.

Na vrh